Litt om paradiset mitt! DEAFPOWER


Hei! Jeg er en gutt på 16 år, og jeg er født døv.  jeg er fra den deiligste delen av Sørlandet! Jeg fikk CI da jeg var 2-3 år gammel

Som regel så ser jeg hjerneskada ut! Men jeg er smartere enn du trur! Æ lover dere! Å være døv er det beste! Hvis du er lei av maset til MORRA DI! Tips! Ta høreapparatene dine! Så slipper du og høre maset! Derfor lever jeg i min PARADISE. Jeg nyter livet hvert sekund! Siden dere er så nysgjerrig på hvem jeg er! Så heter jeg Thomas Findal Andersen! jeg spiller mye håndball! men det verste er at hvis ballen går rett i trynet! Så flyr CI min vekk og spruter i biter! Og vi må lizzsom stoppe hele kampen for å finne alle bitene… FLAUT!

Å være døv er å leve i et paradis! Hvis du ikke trur meg! Kontakt meg på

tlf 950 02 487! Så skal du få prøve å leve som meg, ikke drep meg om du misliker det!

Hvis du vil vite hva CI er! Så skal jeg forklare det enkelt og greit!

C er Cochlea og I er Implantat! Det er et hjelpemiddel sånn at du skal kunne høre men man kan aldri høre like godt som dere hører! Man må jo kunne putte inn en deilig magnet inni hodet ditt, over øret ditt. Så når du er ferdig med operasjon så vil du se en kule! Og der ligger magneten din som skal få oppfylle drømmen din for og at du skulle kunne noen gang høre! Med deg mange først en CI! Den er ikke billig! Som deg! Den er utrolig dyr! Jeg trur de er verdt 300 000kr! Men i Norge så er vi heldige at vi betaler skatt så du får en ”gratis” CI! Hvis du noen gang skulle være uheldig! Og miste den! Ikke vær redd for at du ikke får høre! RING TIL RIKSHOPITALET så sender de deg nytt CI men da har du lizzsom kastet bort 300 000kr rett i dass! (ikke spør meg hvor mange ganger jeg har mistet. Jeg har mistet mer enn du trur)

Det er en type Høreapparat som henger seg i øret og er der i 24/7!

Det kreves mye øving i mange år! Det er lurt å få begge høreapparatene med engang da er det lettere og øve og forstå! Ikke ta en om gangen som meg! Jeg fikk en når jeg var 2 år gammel! Og så fikk jeg en til når jeg var 7 år gammel! Og jeg ga opp til slutt og bare bruker 1! Siden jeg er vant til det! jeg får bare smerter og blir bare mere oftere med hodepine.

Det som er rart at jeg har magnet inni hodet! Og når jeg skaller meg så ser det ut som jeg skulle få horn…

Jeg lover deg! Hvis du ikke vil være døv! Ikke prøv og vær så J*** kul og prøv ut ting som ødelegger øret ditt! Du vil nok Angre det! Du kan ikke stille tida di tilbake og må leve med det RESTEN AV DITT LIV! Men det er jo noen dårlige og gode ting å være døv da!

Jeg er mye i Oslo og Drammen siden der er det flest døve og det er gode miljø der! Jeg er ganske populær! På noen av miljøene! Hvis dere hørende folk! Med GOD HJERNE! Kommer hit. Så skjønner dere hvor stille det er. Vi beveger bare armene. ditt og datt! Det kalles da tegnspråk. Takk for at det språket finnes. Hvis ikke så hadde vi bare sittet stille og får dårlig framtid. Vi døve er utrolig gode på munn avlesing altså vi kan lese deres munn uten stemme! Siden vi lærer det med tegnspråk! Når vi bruker tegnspråk så bruker vi ikke stemme men bare munn avlesing og tegnspråk som vi beveger med hendene!

Vi døve er faktisk dårlig til å snakke noen ganger, noen snakker men plutselig så hopper de over noen ord og da blir det vanskelig og forstå! Noen kan ikke snakke i det hele tatt fordi personen ikke har lært og snakke. Fordi de ikke kan høre stemmen sin. Og det er vanskelig og kommunisere med personen som ikke kan hører. Da er det best med tegnspråk isteden for å snakke. Fordi det er umulig og få til når personen ikke hører.  Så vi døve har utrolig mange forksjellige utfordringer videre i livet!

Til dere foreldre! før dere skal velge hvilken skole barnet dere skal gå på! Enten ”hørende skole” eller ”hørselshemmet” hvis dere vil at barnet skal på hørende så må dere være klar over en ting!

Det er dere kanskje merker at barnet deres blir fort sliten etter skolen? det er fordi at vi må bruke hjernen mye mer enn de hørende! Det er ikke søvnen som gjør dem sliten! Det er hodet siden vi må fokusere mer enn de andre. Hvis ikke så kan de bare glemme hele timen! Men takk for at det finnes ”Audiopedagog” som kan hjelpe deg og bli litt mindre slitne når de kommer hjem! Ikke bli sur på dem! Men de trenger en hvil etter en lang og tungt skole dag! Men på hørselshemmet skole så er den ti ganger bedre enn hørsel skole for tunghørte barn! De får med seg nesten alt! Det er lærere og elever som bruker mikrofoner! Og all den hjelpa du får. De kommer hjem med et smil etter en supert skole dag!

Grunnen til at jeg forteller om det! Det er fordi jeg har gått i 10 år på hørende skole! Og nå er jeg endelig på hørselhemmende skole og det er mye enklere! (Briskeby skole) i Lier

Det er bare 1 ting som dere ikke kan som vi Hørselhemmende folk kan! Vi kan stå helt inntil stereoanlegget med MAX lyd uten og bli døv på nytt. Vi er jo døve fra før! Kan du? Hvis du vil så PRØV! (Anbefaler deg sterkt og ikke å gjøre det)

Men jeg vil si dere en ting! Vær så snill! Og ta godt vare på hørselshemmet folk! De kan bli mobbet i evigheter som meg! Jeg har blitt mobbet i 8 år! Fordi jeg er selv hørselshemmet! Det var et Hellvete for meg! Alle er Likeverdige uansett hvordan de er! Alle fortjener det beste! jeg vil ikke at dere døve skal oppleve som meg! Ikke vær redd og vis hvem du er! Vær stolt av deg selv som ble hørselshemma! Derfor sier jeg høyt og tydelig! DEAFPOWER IN MY HEART!

Takk for meg! Ta godt vare på DEG!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>