I det ukjente

Det gamle huset står liksom og venter i nattemørket. Bare skinnet fra månen gjør det mulig å skimte omrisset av en dør. Idet jeg la hånden på dørklinken, høres et svakt sukk og en forsiktig tassing. Når jeg ser huset blir jeg litt redd. Jeg går nærmere. Det står en G på huset. Hva mentes med det?.

Jeg går forsiktig inn. Det første jeg ser er en katt. Jeg skvetter til, for jeg så den ikke. Jeg beveger meg sakte videre. Hjertet mitt hamrer som bare det. Jeg føler at veggene i huset sier noe til meg, men jeg kan ikke høre hva de prøver å si. Det er en nifs følelse, men samtidig en forførende følese. “Obs! Hva var det? Å, bare en hund.” Det kan forklare tassingen jeg hørte i stad.

Jeg beveger meg forsiktig videre nedover i gangen. Jeg begynner å gå inn i mørket på nytt, begynner å strekker meg etter lys. Før jeg vet det så kommer det en dør rett i fjeset på meg, og jeg detter rett på gulvet. Etter en stund våkner jeg til høy musikk.jeg strevde med å åpne øynene mine og lurte på hvor jeg er. Forskrekket skjønner jeg at jeg er inni et dansestudio. Det er virkelig høy musikk. Jeg begynner å lure på hvorfor jeg ikke hørte musikken når jeg var på vei inn i huset.

Mens jeg ligger der på gulvet, ser jeg at personer kommer imot meg. Jeg blir redd, reiser meg og løper ut i gangen. En del av meg vil gå i gjennom huset, men en annen del vil hjem. Jeg bestemmer meg for å ta sjansen på å gå gjennom hele huset, for å finne ut hva som skjer der. Overalt er det folk som drikker masse øl og sprit. Jeg har visst kommet på en fest. Det er mange kjente her. Jeg er ikke redd lenger, siden det er en fest. Når festen nærmet seg slutten, så våkner jeg gjennombløt og anpusten. Jeg finner ut at jeg bare drømte, og så hører jeg en stemme som sier at jeg har drømt og må legge meg å sove igjen. Det er min søster Margrethe. Jeg sukker lettet, “Endelig, tilbake i min gamle seng!”